Statement van Nederlandse Curling Bond

Share This Post

De Nederlandse Curling Bond staat achter de aankondiging van de World Curling Federation (WCF) om Russische teams te verwijderen van komende wereldkampioenschappen. Dit is lijn met het statement van NOC*NSF. Ook sluit de Nederlandse Curling Bond (NCB) daarmee aan bij het pleidooi van Curling Canada om de aankondiging van het bestuur van de WCF te ondersteunen. Logischerwijze steunt de NCB de recente aankondiging dat de Europese Kampioenschappen Curling in 2022 niet in het Russische Perm worden gehouden.
De invasie van Oekraïne en een belangrijk lid van onze WCF, moet worden gevolgd met duidelijke sancties die onze collectieve waarden en onze grondhouding onderstrepen en waarborgen. De veiligheid en de vrijheden van de mensen van Oekraïne staat boven alles. We dringen er ook bij de WCF op aan te blijven werken aan het aanpakken van langer bestaande, ernstige zorgen die zijn geuit over de cultuur van sport in Rusland. Deze zorgen moeten worden aangepakt om een gelijk speelveld voor alle atleten te waarborgen en trouw te blijven aan de Spirit of Curling.

De aankondiging van de World Curling Federation van 28 februari 2022 staat hier (Engelstalig): WCF.

Het standpunt van NOC*NSF kunt u hier lezen: NOC*NSF.

More To Explore

Uncategorized

Clubloterij, maak kans op mooie prijzen!

De Nederlandse Curling Bond neemt deel aan de Clubloterij, een nieuw initiatief van NOC*NSF omde Nederlandse breedtesport een financiële boost te geven. Wij grijpen deze

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!