Statement van Nederlandse Curling Bond

De Nederlandse Curling Bond staat achter de aankondiging van de World Curling Federation (WCF) om Russische teams te verwijderen van komende wereldkampioenschappen. Dit is lijn met het statement van NOC*NSF. Ook sluit de Nederlandse Curling Bond (NCB) daarmee aan bij het pleidooi van Curling Canada om de aankondiging van het bestuur van de WCF te ondersteunen. Logischerwijze steunt de NCB de recente aankondiging dat de Europese Kampioenschappen Curling in 2022 niet in het Russische Perm worden gehouden.
De invasie van Oekraïne en een belangrijk lid van onze WCF, moet worden gevolgd met duidelijke sancties die onze collectieve waarden en onze grondhouding onderstrepen en waarborgen. De veiligheid en de vrijheden van de mensen van Oekraïne staat boven alles. We dringen er ook bij de WCF op aan te blijven werken aan het aanpakken van langer bestaande, ernstige zorgen die zijn geuit over de cultuur van sport in Rusland. Deze zorgen moeten worden aangepakt om een gelijk speelveld voor alle atleten te waarborgen en trouw te blijven aan de Spirit of Curling.

De aankondiging van de World Curling Federation van 28 februari 2022 staat hier (Engelstalig): WCF.

Het standpunt van NOC*NSF kunt u hier lezen: NOC*NSF.

Gerelateerd nieuws

Teamfoto van Team Klomp in donkere TeamNL-kleding bij de training in Aberdeen (Schotland).
Mixed (teams)

Kwalificatietoernooi WK mixed 2024: 1-3 maart

Komend weekend zullen drie teams een kwalificatietoernooi spelen om te bepalen wie Nederland zal vertegenwoordigen op het WK mixed curling championship 2024. Aan het kwalificatietoernooi

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch