Nederlandse heren klaar voor WK Curling in Las Vegas

Van 2 tot en met 10 april speelt het Nederlands herenteam op het wereldkampioenschap curling 2022 in Las Vegas in de Verenigde Staten.

Lees hieronder een vooruitblik op het toernooi.

Zaterdag 2 april begint dan eindelijk het wereldkampioenschap (WK) curling voor het Nederlandse herenteam. Een mooie kans om een lang seizoen goed af te sluiten!
Het is de vijfde keer op rij dat dit team meedoet op het mondiale toernooi. De voorgaande vier jaren, met Jaap van Dorp als skip, werden de Nederlandse heren elfde (in 2017), tiende (in 2018 en 2019) en twaalfde (in 2021). Dit jaar bestaat TeamNL curling uit Carlo Glasbergen, Laurens Hoekman, vice-skip Jaap van Dorp, skip Wouter Gösgens, alternate Tobias van den Hurk en staf Alexander Magan, Shari Leibbrandt, Clancy Grandy en Miriam Lewis.

De Nederlandse heren kunnen in Las Vegas het curlingseizoen met een positief gevoel afsluiten. Het Europees kampioenschap in november 2021 in Lillehammer in Noorwegen verliep teleurstellend en resulteerde in degradatie naar de B-divisie. In december kwamen de heren op het Olympische kwalificatietoernooi in de Elfstedenhal in Leeuwarden net tekort voor de play-offs. In januari 2022 kwalificeerde de herenploeg zich voor het WK door tijdens het WK-kwalificatietoernooi in het Finse Lohja de tweede play-off wedstrijd van Finland te winnen.

Aan het WK doen dertien landen mee. De twee hoogst geklasseerde teams van de round robin (groepsfase) gaan rechtstreeks naar de halve finales. De nummers 3 tot en met 6 spelen in een kwalificatiewedstrijd om de andere twee halvefinaleplaatsen.

De eerste wedstrijd is zaterdagavond 2 april om 23uur Nederlandse tijd. De Nederlandse heren nemen het dan op tegen de Zweden, die met het team met skip Niklas Edin regerend Olympisch kampioen zijn en de laatste drie WK’s wonnen. Enkele uren later (op zondagochtend in Nederland) spelen ze tegen Duitsland, dat met het team met skip Sixten Totzek voor de tweede keer meedoet aan een WK. Zondagavond 3 april speelt Nederland tegen Canada, dat brons won op de Olympische Winterspelen in Beijing 2022.
Maandag 4 april spelen de heren tegen Zwitserland en dinsdag tegen Italië.
Woensdag 6 april staan Noorwegen en de Verenigde Staten op het programma en donderdag Tsjechië en Schotland.
Op vrijdag 8 april wachten Denemarken en Finland. En op zaterdag sluit Nederland de groepsfase af tegen Zuid-Korea.

Gerelateerd nieuws

Teamfoto van Team Klomp in donkere TeamNL-kleding bij de training in Aberdeen (Schotland).
Mixed (teams)

Kwalificatietoernooi WK mixed 2024: 1-3 maart

Komend weekend zullen drie teams een kwalificatietoernooi spelen om te bepalen wie Nederland zal vertegenwoordigen op het WK mixed curling championship 2024. Aan het kwalificatietoernooi

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch