Over curling

Sportieve uitdaging op het ijs

In Canada is het volkssport nummer één, maar Nederlanders zijn nog niet zo bekend met curling. Door mooie prestaties tijdens EK’s, WK’s en de Olympische Spelen weten echter steeds meer mensen de sport te waarderen. Zij ontdekken dat curling een spannende teamsport is. Een teamsport waar we als Nederlanders zijnde ook steeds beter in worden. Zo heeft de bond de ambitie uitgesproken om een medaille te winnen tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing!

Voor de onervaren speler is het laagdrempelig en leuk. Voor de geoefende speler topsport. Een sport waarbij samenwerking en communicatie net zo belangrijk zijn als de individuele prestatie van mikken, schuiven en vegen. Ideaal voor bedrijven om teambuilding een nieuwe boost te geven. Ideaal voor iedereen en je krijgt er een glimlach op het moment dat je het hoort én het moment dat je het ijs raakt.

Wat maakt curling dan leuk? Wanneer je eenmaal begint, kan je niet meer stoppen. De grootste uitdaging zit in de vaardigheden die nodig zijn om de sport goed te beoefenen. Precisie en controle. Gevoel voor richting en een goede balans. Strategisch inzicht en teamgeest. Het zijn belangrijke ingrediënten die niet in één speler verenigd hoeven te zijn. Des te meer heb je elkaar nodig en is het een unieke teamsport. Naast de ‘klassieke’ variant met teams van vier spelers is er ook mixed doubles, waar duo’s (met een man en een vrouw) het tegen elkaar opnemen.

Curling is om te recreëren, of om te spelen in competitieverband. Een hoog niveau vergt jaren van training, maar na een korte training kan de beginner toch al snel geweldige stenen leggen! Curlen kan zelfs in een rolstoel. Sinds 2006 is rolstoelcurling een onderdeel van de Paralympische Spelen.

Historie

Ontdek de rijke historie van curling.

Regels

Bestudeer de curlingregels.

Oud-deelnames WCF Tournooien

Bekijk alle WK’s, EK’s, spelers en resultaten.

Onze curling clubs

Bekijk alle locaties waar je kan curlen

Jouw sport. Onze missie.

Leer alles over curling​

Curling is een fascinerende sport die veel meer te bieden heeft dan je op het eerste gezicht zou denken. Als je nog niet bekend bent met deze sport, is het zeker de moeite waard om er alles over te leren.

Van de subtiele strategieën tot de precisie en vaardigheid die nodig is om de stenen over het ijs te sturen, er is zoveel te ontdekken. Dus waar wacht je nog op? Ga op onderzoek uit en ontdek de wondere wereld van curling!

Pers & in de media

Wil je de sport curling onder de aandacht brengen van een breder publiek? Vraag dan pers aan voor je evenement en zorg dat jouw verhaal de headlines haalt! Maak gebruik van deze kans en laat de wereld kennismaken met de geweldige sport van curling!