Nederlandse heren plaatsen zich voor het WK Curling

Share This Post

In de play-offs won het Nederlandse herenteam in de tweede wedstrijd van Finland. Daarmee plaatsen ze zich voor het wereldkampioenschap curling in Las Vegas.

Zaterdagochtend speelden de Nederlandse heren in de play-offs eerst tegen Rusland. Rusland kwam op voorsprong door twee punten in het tweede end en een steal in het derde. De teams scoorden daarna om en om een punt, waarna Nederland in het tiende end de achterstand niet meer goed kon maken (6 – 3).

Er was ’s middags nog een kans voor Wouter Gösgens, Jaap van Dorp, Laurens Hoekman, Carlo Glasbergen, alternate Alexander Magan en bondscoach Shari Leibbrandt. Tegen gaste Finland, de nummer drie van de round robin, kon het laatste ticket naar het WK verdiend worden.
Na vijf ends keek Nederland opnieuw tegen een achterstand aan van 4 – 1. Dankzij teamwork en veerkracht scoorde Nederland vijf punten in de volgende 3 ends en liep uit tot een 6 – 4 voorsprong. Na een blank end in het negende end, voerde Nederland de druk op Finland op in het tiende end. Dat leverde een steal op van drie punten voor Nederland. Met een eindstand van 9 – 4 verzekerden de Nederlandse heren zich van het laatste ticket voor het WK curling.

Na de teleurstelling van het EK en Olympisch kwalificatietoernooi kunnen de Nederlandse heren vooruitkijken naar het vijfde WK op rij. Dat wereldkampioenschap curling staat gepland voor 2 – 10 april in Las Vegas in de Verenigde Staten.
Bij de vorige vier WK’s werd het Nederlands herenteam respectievelijk elfde, tiende, tiende en twaalfde.
Gefeliciteerd met deze kwalificatie en veel plezier en succes met de voorbereidingen!

Teamfoto: World Curling Federation / Hellen Koskinen

More To Explore

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!