Terugblik: Bovenbouw schooltoernooi CC PWA groot succes!

Share This Post

Op 11 februari 2024 organiseerde Curling Club PWA een curlingtoernooi voor basisscholen. Deze editie was gericht op groep 7 en 8. Met 13 teams van maar liefst 9 verschillende Zoetermeerse basisscholen was de opkomst hoger dan ooit! De meeste teams droegen vrolijk gekleurde schoolsportkleding. Voor deze kinderen was het toernooi een eerste kennismaking met de sport curling.

Na een korte introductie door onze vrijwilligers en uitleg van de regels oefenden alle leerlingen met glijden, het sturen van de stenen en het vegen. De strijd op het ijs was soms behoorlijk spannend.

De nummers 1 en 2 van beide poules plaatsten zich direct voor de halve finales. De teams op plek 3 en 4 speelden eerst kwalificatiewedstrijden. De winnaars van de halve finales streden om de finale, de verliezers om de derde plaats. In de finale speelde een team van IKC Noordeinde tegen een team van de Paulusschool. Na een spannende wedstrijd was IKC Noordeinde de terechte winnaar.

Afgaande op de enthousiaste geluiden uit de curlinghal, hebben de kinderen zich enorm geamuseerd. Alle teams werden begeleid door een ouder, en soms waren de ouders zelfs nog enthousiaster dan de kinderen. Van de 50 deelnemende kinderen kwamen er maar liefst 19 terug op de volgende jeugdcurlingavond. Zeven schreven zich zelfs in als nieuw lid! Een groot compliment aan alle vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.

More To Explore

Breedtesport

Clubloterij, maak kans op mooie prijzen!

De Nederlandse Curling Bond neemt deel aan de Clubloterij, een nieuw initiatief van NOC*NSF omde Nederlandse breedtesport een financiële boost te geven. Wij grijpen deze

Breedtesport

Floris Ros beste allround curler 2023-2024

Floris Ros is dit seizoen de beste allround curler geworden. Daarmee is hij de trotse opvolger van Erik Dijkstra, die deze nieuwe prijs afgelopen seizoen

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!