TeamNL Curling Dames promoveren naar B-groep door EK-titel in C-divisie

Share This Post

De Nederlandse curlingdames zijn Europees kampioen geworden in het Schotse Dumfries door in de finale Wales te verslaan met 10-3. Met deze titel promoveert Nederland naar de B-divisie voor de damesteams. Met deze duidelijke overwinning zette het team onder leiding van skip Lisenka Bomas de kroon op een goede week, waarin het tien keer won en slechts één keer verloor. Een knappe prestatie voor Anandi Bomas, Lisenka Bomas, Linde Nas, Vanessa Tonoli en Marit van Valkenhoef, die dit toernooi werden gecoacht door Shari Leibbrandt en Alexander Magan.

Tijdens de round robin werd er tegen alle landen gespeeld. Nederland won de eerste wedstrijd van België, maar verloor de tweede van Slowakije. Dit bleek vandaag de enige nederlaag van het toernooi te zijn geweest. De overige wedstrijden in de round robin werden gewonnen. Roemenië, Wales, Frankrijk en Portugal werden aan de zegekar gebonden. Tegen Kroatië had Nederland het lastig, maar de curlingdames wonnen wel met 6-4. Vervolgens werd er in de poule nog gewonnen van Spanje en Oekraïne.

In de halve finale moest Nederland, dat achter Slowakije met evenveel overwinningen als tweede was geëindigd, het opnemen tegen Oekraïne. Dat werd een lastige wedstrijd, maar TeamNL won door een steal in het laatste end met 8-7. Slowakije verloor met maar liefst 11-1 van Wales, waardoor de Welshe dames de tegenstanders van Nederland werden in de eindstrijd, beslissend voor de titel en promotie.

In de finale startte Nederland furieus. Na twee ends stond TeamNL al met 8-0 voor. Wales pakte nog een paar punten terug, maar na zes ends bleek het pleit beslecht. Nederland won met 10-3, greep de Europese titel in de C-divisie en promotie naar de B-groep. Een hele mooie prestatie van dit jonge team, waar duidelijk potentie in zit!

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arnoud Strijbis, algemeen directeur van
de Nederlandse Curling Bond: (06) 461 33 286 of info @curling.nl

Overige uitslagen Nederland op het ECCC2024 op deze pagina.

More To Explore

Breedtesport

Clubloterij, maak kans op mooie prijzen!

De Nederlandse Curling Bond neemt deel aan de Clubloterij, een nieuw initiatief van NOC*NSF omde Nederlandse breedtesport een financiële boost te geven. Wij grijpen deze

Breedtesport

Floris Ros beste allround curler 2023-2024

Floris Ros is dit seizoen de beste allround curler geworden. Daarmee is hij de trotse opvolger van Erik Dijkstra, die deze nieuwe prijs afgelopen seizoen

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!