Team Bomas wint kwalificatie voor het EK dames C-divisie

Share This Post

Afgelopen weekend werd het kwalificatietoernooi gespeeld voor het Europees kampioenschap curling voor damesteams in de C-divisie.
Voor het eerst sinds 2004 waren er voldoende spelers om een kwalificatietoernooi te spelen.

Op vrijdagavond speelden het junioren talenten-team Bomas en het nieuwe team van curling-enthousiastelingen team Hummel de eerste wedstrijd van een best of three. De wedstrijd werd in 7 ends gewonnen door team Bomas, dat door (het wachten op) coronatest-uitslagen invaller Kimberley speelde. Tijdens de tweede wedstrijd op zaterdagochtend kwamen de drie speelsters van team Hummel moeizaam op gang en werd in 6 ends verloren.

Van harte gefeliciteerd aan team Bomas met deze kwalificatie!
Lisenka, Marit, Vanessa, Anandi, Linde, Kimberley en coach Carlo.

De Nederlandse Curling Bond bedankt daarnaast de spelers van team Hummel (Sylvia, Dagmar, Corine en Nikki) voor hun enthousiasme! En de organisatoren, timers, scheidrechters, ijsmeesters en baanbeheerder van Curlingbaan Zoetermeer voor de organisatie.

Op naar een mooi EK-C in Dumfries, Schotland, van 29 april tot 6 mei!

#ECCC2023 #EKCurling #EKKwalificatie

More To Explore

Breedtesport

Clubloterij, maak kans op mooie prijzen!

De Nederlandse Curling Bond neemt deel aan de Clubloterij, een nieuw initiatief van NOC*NSF omde Nederlandse breedtesport een financiële boost te geven. Wij grijpen deze

Breedtesport

Floris Ros beste allround curler 2023-2024

Floris Ros is dit seizoen de beste allround curler geworden. Daarmee is hij de trotse opvolger van Erik Dijkstra, die deze nieuwe prijs afgelopen seizoen

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!