Team Bomas/Gösgens wint kwalificatie voor het Mixed Doubles Qualification event

Share This Post

Team Bomas/Gösgens wint kwalificatie voor de Mixed Doubles Qualification in Dumfries, Schotland.

Tijdens het weekend van 23,24 en 25 september stond Curlingbaan Zoetermeer in het teken van de kwalificatie voor het World Mixed Doubles Qualification Event, dat wordt gehouden van 3-7 december 2022 in Dumfries, Schotland.

Teams Bomas/Gösgens en Tonoli/Magan gingen de strijd met elkaar aan in een best of five serie.
Zaterdagochtend stond de eerste wedstrijd op het programma. Het eerste gedeelte van de wedstrijd ging gelijk op, beide teams konden niet meer dan 1 punt per end scoren. De eerste Powerplay ingezet door Tonoli/Magan leverde 3 punten op. Het end daarna leverde de Powerplay Bomas/Gösgens 2 punten op. Waardoor er een gelijke stand ontstond met nog maar één end te spelen. Het laatste end werd gestolen door Bomas/Gösgens en gingen zij er met de eerste winst van door.

De tweede wedstrijd vond plaats op zaterdagavond om 19 uur. De eerste helft van deze wedstrijd was voor team Bomas/Gösgens na 4 ends was de tussenstad 6-1. Na de break knokte team Tonoli/Magan zich terug in de wedstrijd, dit resulteerde in 3 steals op rij. Waardoor de stand in het laatste beslissende end 6-4 was voor Bomas/Gösgens. Helaas lukte het niet Tonoli/Magan niet om dit laatste end ook nog te stelen, dit resulteerde in een tweede winstpartij voor Bomas/Gösgens.

Na de overwinning op zaterdagavond kwamen Bomas/Gösgens op twee winstpartijen in de best of five series. Dat betekende dat de volgende wedstrijd op zondagochtend mogelijk de laatste wedstrijd kon zijn in de kwalificatie.

Op zondagochtend 09:00 uur stonden beide teams weer op het ijs. In de eerste helft van de wedstrijd kregen beide teams het niet voor elkaar om meer dan 2 punten te scoren. Een steal van team Bomas/Gösgens in het vierde end, maakte de tussenstand tijdens de break 3-1 in het voordeel van Bomas/Gösgens. Na de break gebruikte Team Tonoli/Magan direct hun Powerplay waardoor ze net zoals in de eerste wedstrijd 3 punten achter hun naam konden zetten, met nog 3 ends te spelen stond het 4-3 in het voordeel van Tonoli/Magan. In het zesde end pakte team Bomas/Gosgens 1 punt en in het zevende end stalen ze 1 punt. Tussenstand na 7 ends was 5-4 voor Bomas/Gösgens. Het achtste end was een spannend end, maar Tonoli/Magan wisten helaas maar 1 punt te scoren waardoor de stand gelijk werd. Een extra end werd gespeeld, in dit laatste end hadden Bomas/Gösgens de hammer en verzilverden ze twee punten en daarmee ook hun derde winstpartij.

Lisenka Bomas en Wouter Gösgens zijn na de wedstrijd op zondagmorgen het Nederlands Mixed Doubles team, dat ons zal vertegenwoordigen in december in Dumfries. De Nederlandse Curling Bond wenst hen veel succes met de voorbereidingen!

More To Explore

Uncategorized

Clubloterij, maak kans op mooie prijzen!

De Nederlandse Curling Bond neemt deel aan de Clubloterij, een nieuw initiatief van NOC*NSF omde Nederlandse breedtesport een financiële boost te geven. Wij grijpen deze

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!