Mixed Doubles Kwalificatie 23 t/m 25 september in Zoetermeer

Share This Post

Mixed Doubles kwalificatietoernooi van hoog niveau

Dit weekend vindt in Zoetermeer de nationale kwalificatie mixed doubles plaats.
Drie teams zullen strijden om Nederland te mogen vertegenwoordigen op het World Mixed Doubles Qualification Event (WMDQE). Dat WK-kwalificatie toernooi voor mixed doubles curling zal van 3 t/m 7 december plaatsvinden in Dumfries in Schotland. Gezien de ervaring van de teams belooft het een spannend weekend te worden!
Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken in de lounge van Curlingbaan Zoetermeer (SilverDome, ingang West). Live scores zijn te volgen via de website van Curling Zone.

De 3 teams die om dit ticket zullen strijden zijn:

  • Team Bomas / Gösgens

Lisenka Bomas heeft Nederland al meerdere keren vertegenwoordigd op het WK Mixed Doubles of een WMDQE en zal gebrand zijn om daar nog een aan toe te voegen. Wouter Gösgens is als skip van het Nederlands herenteam zeer ervaren in het heren circuit maar speelt nu voor het eerst een officieel mixed doubles kampioenschap.

  • Team Tonoli / Magan

Vanessa Tonoli heeft al internationaal eremetaal in de prijzenkast door een medaille te winnen op het WK Junioren namens Zwitserland. Alexander Magan heeft als speler van de Nederlandse herenselectie al aan een flink aantal EK’s en WK’s deelgenomen.

  • Team Chmiel Nowak / Drubbel

Magda Chmiel Nowak en Wouter Drubbel hebben nog geen internationale ervaring namens Nederland, maar hebben laten zien zeer gemotiveerd te zijn om Nederland te vertegenwoordigen aangezien beide spelers deelnamen aan de kwalificatie voor het WK Mixed waar hun team als tweede eindigde.

Speelschema
Team Chmiel Nowak / Drubbel heeft zich door omstandigheden moeten terugtrekken. De teams Bomas / Gösgens en Tonoli / Magan zullen een beste van vijf spelen.

Vrijdag 23 september

Team meeting en practice.

Zaterdag 24 september

10.30 Tonoli / Magan 5 – Bomas / Gösgens 6

19.00 Bomas / Gösgens – Tonoli / Magan

Zondag 25 september

09:00 Bomas / Gösgens – Tonoli / Magan

13:00 Tonoli / Magan – Bomas / Gösgens (indien nodig)

17:00 indien nodig na toss.

Het winnende team zal in december afreizen naar Schotland om daar Nederland te vertegenwoordigen. Nederland kan zich daar plaatsen voor het WK Mixed Doubles door bij de top 4 te eindigen.

Foto WMDQE2019: WCF / Richard Gray.

More To Explore

Uncategorized

Clubloterij, maak kans op mooie prijzen!

De Nederlandse Curling Bond neemt deel aan de Clubloterij, een nieuw initiatief van NOC*NSF omde Nederlandse breedtesport een financiële boost te geven. Wij grijpen deze

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!