Nederlandse heren op WK Curling 2022 in Las Vegas

Share This Post

Van 2 tot en met 10 april speelt het Nederlands herenteam op het wereldkampioenschap curling 2022 in Las Vegas in de Verenigde Staten.

Lees hieronder een kort verslag van de wedstrijden.

Zweden – Nederland

Zaterdag 2 april begonnen de Nederlandse heren het WK curling in Las Vegas met een wedstrijd tegen Zweden, de wereldkampioenen van de laatste drie WK’s. Nederland begon met de hammer in het eerste end en scoorde daarmee 1 punt. In het tweede end werd goed druk gezet en lukte het de Zweedse skip, Niklas Edin, niet om beide Nederlandse stenen weg te spelen. Met één gestolen punt kwam Nederland op een 2-0 voorsprong. In het derde end moeten de Zweedse heren genoegen nemen met één punt. In end vier en vijf steelt Zweden tweemaal één punt: halverwege staat Zweden met 3-2 voor. In het zesde end pakt Nederland opnieuw één punt en in het zevende end verdient Zweden met subliem spel 3 punten, en loopt uit naar een 6-3 voorsprong. In het achtste end kiest Nederland met skip Wouter Gösgens voor een blank end (geen score). Het negende en tiende end leveren elk land nog één punt op, waardoor Zweden met 7-4 wint.

Foto van WCF / door Steve Seixeiro.

Duitsland-Nederland

Enkele uren later speelde het Nederlandse herenteam tegen Duitsland. Duitsland scoorde met de hammer en aanvallend spel in het eerste end drie punten. In het tweede en derde end pakken beide teams één punt. In het vierde krijgt Nederland het moeilijk en steelt Duitsland uiteindelijk 3 punten, tussenstand 7-1. De Nederlandse curlers grijpen in het vijfde end meteen de kans om terug te komen en scoren maar liefst vier punten, naar 7-5. Na de break blijft het Duitse team van skip Sixten Totzek aanvallend spelen en loopt met een score van drie uit naar 10-5. In het zevende end scoort Nederland twee punten. En ondanks goed spel van Nederland scoort Duitsland in het achtste end opnieuw 3 punten. Nederland geeft zich gewonnen met 13-7.

Het is de vijfde keer op rij dat dit team meedoet op het mondiale toernooi. De voorgaande vier jaren, met Jaap van Dorp als skip, werden de Nederlandse heren elfde (in 2017), tiende (in 2018 en 2019) en twaalfde (in 2021). Dit jaar bestaat TeamNL curling uit Carlo Glasbergen, Laurens Hoekman, vice-skip Jaap van Dorp, skip Wouter Gösgens, alternate Tobias van den Hurk en staf Alexander Magan, Shari Leibbrandt, Clancy Grandy en Miriam Lewis.

More To Explore

Breedtesport

Vebego NK curling 2024 van 12 t/m 14 april

De Nederlandse Curling Bond organiseert komend weekend een meerdaags Nederlands kampioenschap curling. Het Vebego NK curling zal van vrijdag 12 tot en met zondag 14

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!