Historische vijfde plaats op WK mixed curling voor team Spits

Share This Post

De Nederlandse curlers Anandi Bomas, Floris Ros, Lisenka Bomas en Simon Spits, met coach Bob Bomas, hebben op het World Mixed Curling Championship in het Schotse Aberdeen een unieke prestatie geleverd. Door vier van de zes groepswedstrijden te winnen eindigden ze als derde in groep D. Dat betekende kwalificatie voor de play-offs.

Het was voor het eerst dat een Nederlands team de play-offs haalt van het WK mixed sinds het WK in 2015 voor het eerst werd gehouden.

In de achtste finale was de tegenstander Canada, dat vorig jaar brons won en dit jaar al hun wedstrijden in groep A won. De TeamNL curlers groeiden in het toernooi als team en dat werd duidelijk in de wedstrijd tegen Canada. Kalm en gefocust werd end na end een punt gepakt en de Canadezen tot een punt gedwongen. In het extra end werd de inzet beloond met een steal van twee stenen en de winst (6 – 4).

In de kwartfinale bleek Japan sterker en won in zeven ends met 8 -3. Team Spits sluit het WK mixed curling af met een historische vijfde plaats.

De Nederlandse curlers mogen trots zijn op deze historische prestatie, met vijf gewonnen wedstrijden tegen Denemarken, Oostenrijk, Estland, Slowakije en Canada, en vooral op de groei die ze hebben laten zien.

Hoe kan ik het WK Mixed Curling volgen?

In dit nieuwsbericht staat alle informatie over live scores, stand per groep en de live stream (betaald).

Team Spits op het WK mixed curling in Aberdeen bij aanvang van het toernooi. ~foto van Anandi Bomas
Team Spits na de winst op Canada in de achtste finale op het World Mixed Curling Championship 2024 – World Curling / Dom Gibbons