Carlo Glasbergen stopt met topcurling

Share This Post

TeamNL curler Carlo Glasbergen stopt na afloop van het seizoen 2021/2022 met topcurling. Na jaren op topniveau te hebben gecurld, heeft hij besloten de nadruk te leggen op zijn maatschappelijke carrière. Hij speelde ruim 200 wedstrijden op het hoogste niveau namens Nederland en Team Van Dorp.

Carlo Glasbergen: “Ik heb de afgelopen jaren prachtige avonturen mogen beleven met het herenteam. Vanuit het niets zijn we opgeklommen en hebben Wereld- en Europese Kampioenschappen en natuurlijk Olympische Kwalificatietoernooien mogen spelen. Samen met Jaap, Laurens en Wouter hebben wij ons ontwikkeld tot een team dat het alle teams ter wereld lastig kon maken. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik met de jongens en Shari zoveel mooie momenten heb mogen beleven en ik wens ze alle succes in de toekomst. Voor mij is nu het moment aangebroken om een volgende stap te zetten. Wel zal ik me blijven inzetten voor curling in Nederland. Op welke wijze ga ik de komende tijd bepalen.”

Bondscoach Shari Leibbrandt: ”Carlo was een zeer belangrijke schakel in TeamNL Curling in de afgelopen jaren. Van junioren tot heren blonk hij uit in veel rollen en posities, maar staat het best bekend als een sterke lead. Hij heeft ons allemaal geïnspireerd met zijn enorme intrinsieke motivatie en zijn passie voor curling, teamwerk en zijn lerend vermogen. Zijn sportiviteit en ‘spirit of curling’’, op en naast het ijs, worden internationaal zeer gerespecteerd. Daarnaast heeft Carlo zich ontwikkeld als bewegingswetenschapper, waardoor hij zijn kennis in kon zetten om het team stap voor stap te verbeteren. Ik ben trots op de resultaten die we met Carlo hebben neergezet en alle lessen die hij ons heeft geleerd. Ik zal hem zeker missen in het team, maar zijn jaren van positieve invloed zullen ons allemaal beter blijven maken.”

Directeur Arnoud Strijbis: “Het herenteam heeft het Nederlandse publiek de afgelopen jaren met hun prestaties laten houden van curling. Carlo speelde daar als man van het eerste uur een zeer belangrijke rol in. Wij zijn Carlo dankbaar voor zijn inzet als speler in TeamNL. We zijn blij dat hij zijn kennis en kunde wil blijven inzetten voor de versterking van de curlingsport in Nederland.”

slide 1 of 3

TEAMNL HEREN

Jaap van Dorp, Wouter Gösgens en Laurens Hoekman gaan door met topcurling. Op welke wijze het team de komende jaren versterkt wordt en de manier waarop programma’s voor zowel heren, dames, mixed doubles, rolstoelcurling als talenten de komende jaren worden ontwikkeld, is de Nederlandse Curling Bond op dit moment samen met onder meer NOC*NSF aan de slag.

Foto’s: World Curling Federation (Steve Seixeiro, Alina Pavlyuchik) en door team zelf.

More To Explore

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!