Team Klomp & het WK mixed curling 2023

Teamfoto van Team Klomp in donkere TeamNL-kleding bij de training in Aberdeen (Schotland).

Share This Post

Team Klomp won in april dit jaar de kwalificatie voor het wereldkampioenschap mixed curling.
Wie zijn team Klomp?

“Wij gaan komende week het WK mixed spelen. Met Dagmar als eerste, Gerben als tweede, Nikki als derde en vice skip en als laatste Bart, die ook onze skip is. Natuurlijk mogen we onze coach Olaf niet vergeten.”

Dagmar Diender, Gerben Putter, Nikki Willems (vice-skip), Bart Klomp (skip) en coach Olaf Bolkenbaas hebben sinds de kwalificatie niet stil gezeten in de voorbereiding op het WK dat zaterdag 14 oktober begint.

Zo heeft Gerben de Nijmeegse vierdaagse gelopen!

In augustus speelden ze de Sweetlake SummerCup bij Curlingbaan Zoetermeer. En in september vertegenwoordigden ze samen met team Gerard Bowling Nederland bij het BeNeLux Curling Championship in Zemst (België). Dat leidde tot een gedeelde eerste plaats voor Nederland en België, waarna de beslissende draw shots van België beter waren.

Afgelopen woensdag vertrokken ze met de boot naar Schotland. De Nederlandse curlers spelen in groep A met België, Engeland, Ierland, Israël, Japan, Nederland, Schotland, Wales en Zweden.

Nog een paar leuke weetjes over Team Klomp:

Onze favoriete snoepjes zijn spekjes. Buiten het ijs spelen we graag spelletjes, het liefst een spelletje met dobbelstenen. En we zingen graag liedjes in de auto en op het ijs!

Hoe kan ik het WK Mixed Curling volgen?

In dit nieuwsbericht staat alle informatie over live scores, stand per groep en de live stream (betaald).

Team Klomp na het winnen van de kwalificatie in april.

More To Explore

Uncategorized

Clubloterij, maak kans op mooie prijzen!

De Nederlandse Curling Bond neemt deel aan de Clubloterij, een nieuw initiatief van NOC*NSF omde Nederlandse breedtesport een financiële boost te geven. Wij grijpen deze

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!