Team Gösgens plaatst zich voor de Grand Slam, Co-op Canadian Open 2023!

Share This Post

Door de goede resultaten van dit seizoen heeft team Gösgens zich bij de top-16 teams van de wereld geschaard. Het team won het EK B-divisie en haalde in vier World Curling Tour toernooien de finale. Hiermee hebben ze voor het eerst in de geschiedenis kwalificatie voor een Grand Slam gerealiseerd. De Grand Slam, Co-op Canadian Open 2023, wordt gehouden van 10-15 januari in de Encana Arena in Camros, Alberta, Canada.

Op dit toernooi zullen de op dit moment 16 beste teams van de wereld strijden om de titel. Team Gösgens plaatste zich als nummer 13 voor dit toernooi. Gösgens: “Dit is een mooie beloning na een super eerste seizoenshelft. Verder is het een fantastische mogelijkheid om ons verder te ontwikkelen in een veld dat misschien wel sterker is dan op een Wereldkampioenschap”.

Het toernooi wordt gespeeld met een triple knock-out systeem, waarbij het team drie wedstrijden moet winnen om zich te kwalificeren voor de kwartfinale. De eerste wedstrijd zal gespeeld worden in de nacht van 10 op 11 januari om 02:30 (Nederlandse tijd) tegen team Gushue (Canada). Team Gushue heeft zich als vierde geplaatst voor dit toernooi, heeft Olympisch goud gewonnen in 2006 en was Wereldkampioen in 2018. De volledige draw is te vinden op https://thegrandslamofcurling.com/events/co-op-canadian-open/draw-schedule/.

Sommige wedstrijden zullen live uitgezonden worden vanaf donderdag 12 januari op Sportsnet. Voor het uitzendschema volg deze link: https://thegrandslamofcurling.com/events/co-op-canadian-open/broadcast-schedule/

More To Explore

Breedtesport

Vebego NK curling 2024 van 12 t/m 14 april

De Nederlandse Curling Bond organiseert komend weekend een meerdaags Nederlands kampioenschap curling. Het Vebego NK curling zal van vrijdag 12 tot en met zondag 14

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!