Nederlandse heren succesvol bij Sun City Cup

Share This Post

Nederlandse curlers van team Gösgens kwamen afgelopen weekend in actie tijdens de Sun City Cup 2024 in Karlstad in Zweden. Het toernooi van 15 – 18 februari is onderdeel van de Nordic Curling Tour.

Team Gösgens won in groep C op donderdag, vrijdag en zaterdag al hun wedstrijden en ging dus door naar de play-offs.
Op zondag wonnen de heren achtereenvolgens de kwartfinale (met 5-4 van de Burning Goats uit Zweden), de halve finale (met 7-2 van team Hårstad) en aan het einde van de middag de finale van team Bryce (met 10-5).
Behalve de overwinning was het team ook zeer tevreden met de opgedane ervaring. En was er tussendoor ook tijd om een sneeuwpop te maken. Bekijk daarvoor de foto’s op de Facebookpagina van het team.

Uiteindelijk speelden Jaap, Laurens, Tobias en Wouter 8 wedstrijden, die ze alle 8 wonnen. Gefeliciteerd!

Laurens Hoekman, Jaap van Dorp, Wouter Gösgens en Tobias van den Hurk in Karlstad (foto’s van team zelf).

Ondertussen in Tallinn

In Tallinn speelden Vanessa Tonoli en Alexander Magan mee bij de 8e World Curling Tour Tallinn Masters Mixed Doubles 2024. Vrijdag wonnen ze hun eerste wedstrijd en verloren ze de tweede. Op zaterdag werd eveneens één wedstrijd gewonnen en één wedstrijd verloren. Met 2 winst en 2 verlies hadden ze dezelfde balans als twee andere teams in groep A, maar helaas een mindere draw shot challenge, waardoor de play-offs er niet in zaten.

Meer informatie op de websites van de Nordic Curling Tour / Sun City Cup 2024 en de World Curling Tour Tallinn MD Masters.

Vanessa Tonoli en Alexander Magan bij de 8th WCT Tallin Masters MD in 2024 (foto Curling Tallinn).

More To Explore

Breedtesport

Vebego NK curling 2024 van 12 t/m 14 april

De Nederlandse Curling Bond organiseert komend weekend een meerdaags Nederlands kampioenschap curling. Het Vebego NK curling zal van vrijdag 12 tot en met zondag 14

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!