Nederlandse Curling Bond sluit samenwerkingsovereenkomst met Vebego om sport te ontwikkelen en Olympische ambities te realiseren

Share This Post

Curlingheren vol vertrouwen naar WK in Zwitserland

Zoetermeer, 19 maart 2024 – Vebego is partner geworden van de Nederlandse Curling Bond.
Vebego ziet de potentie in curling en wil betekenisvol zijn in de verdere ontwikkeling van de curlingsport. Over de horizon is de kersverse partner duidelijk; de Olympische droom tijdens de Olympische Spelen van 2026 in Milaan en verder. Deze strategische samenwerking markeert een belangrijke stap voorwaarts in het versterken van de internationale topsportambities van de bond en het bevorderen van de groei van de curlingsport in Nederland. In samenwerking met sportmarketingbureau House of Sports en de Nederlandse Curling bond wordt er verder invulling gegeven aan de gezamenlijke ambities.

Directeur Arnoud Strijbis:
“We zijn buitengewoon trots op de samenwerking met Vebego. Vebego is een internationaal opererende organisatie, die veel betrokkenheid toont bij de curlingsport en de mensen die de sport beoefenen. Samen werken aan de Olympische droom én het versterken en verbreden van curling in Nederland is een duidelijk uitgesproken ambitie. We hebben er veel vertrouwen in dat deze samenwerking zijn vruchten gaat afwerpen voor iedereen die curling een warm hart toedraagt.”

Met een duidelijk oog op het verder ontwikkelen van het curlinglandschap, brengt Vebego haar expertise en betrokkenheid naar de tafel. Als nieuwe merknaam van haar gevestigde bedrijven in sectoren als schoonmaak, zorg, facility management en groenvoorziening, begrijpt Vebego het belang van doorzettingsvermogen en de kracht van het collectief voor topprestaties.

“Curling is een prachtige sport: zeer tactisch en technisch. Er komt veel meer bij kijken dan je op het eerste gezicht zou denken; min of meer hetzelfde geldt voor ons eigen werk in Facility Management en Schoonmaak. Daarom ondersteunen we de Wereldkampioenschappen met trots als hoofdpartner. Dit is ook de start van onze samenwerking met de Nederlandse Curling Bond. We zien de potentie en willen een zinvolle bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van deze sport!” – Ton Goedmakers, CEO van Vebego.

Wereldkampioenschap Curling 2024 in Schaffhausen, Zwitserland

De Nederlandse curlingmannen staan de vooravond van de wereldkampioenschappen curling, die vanaf 30 maart tot en met 7 april worden gehouden in het Zwitserse Schaffhausen. Het WK, waar de Nederlandse curlingheren de laatste jaren een vaste klant zijn, telt mee voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2026, het grote doel voor het team. De heren plaatsten zich voor de WK via hun prestaties op het Europees Kampioenschap in november 2023.

Bondscoach Shari Leibbrandt: “We gaan met veel vertrouwen naar de WK. We hebben een goed team en weten dat we van iedereen kunnen winnen. Het WK is een intensief toernooi, waar we met een week voorbereiding in Zwitserland goed aan de start willen verschijnen.”

More To Explore

Breedtesport

Clubloterij, maak kans op mooie prijzen!

De Nederlandse Curling Bond neemt deel aan de Clubloterij, een nieuw initiatief van NOC*NSF omde Nederlandse breedtesport een financiële boost te geven. Wij grijpen deze

Breedtesport

Floris Ros beste allround curler 2023-2024

Floris Ros is dit seizoen de beste allround curler geworden. Daarmee is hij de trotse opvolger van Erik Dijkstra, die deze nieuwe prijs afgelopen seizoen

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!