Nieuwe dopinglijst in 2024: tramadol toegevoegd

Share This Post

Update dopinglijst

2 december 2023

“Per 1 januari 2024 treedt de Dopinglijst 2024 in werking. De Dopinglijst 2024 bevat een aantal wijzigingen ten opzichte van de Dopinglijst 2023. De belangrijkste wijziging is dat de stof tramadol aan de lijst is toegevoegd. Sporters die tramadol gebruiken, dienen een dispensatie aan te vragen.

Een uitgebreidere uitleg over tramadol en de overige (kleinere) wijzigingen op de Dopinglijst 2024 kun je terug vinden in het webbericht van de Dopingautoriteit.”

De Nederlandse Curling Bond is aangesloten bij het Instituuut Sportrechtspraak (ISR).
Op de website van het ISR vind je naast het actuele Nationaal Dopingreglement ook voorgaande versies en het Tuchtreglement Dopingzaken.

Logo van CurlClean, met een groene curlingsteen met daarin het woord Curl en een zwarte balk ernaast met het woord clean.

More To Explore

Breedtesport

Clubloterij, maak kans op mooie prijzen!

De Nederlandse Curling Bond neemt deel aan de Clubloterij, een nieuw initiatief van NOC*NSF omde Nederlandse breedtesport een financiële boost te geven. Wij grijpen deze

Breedtesport

Floris Ros beste allround curler 2023-2024

Floris Ros is dit seizoen de beste allround curler geworden. Daarmee is hij de trotse opvolger van Erik Dijkstra, die deze nieuwe prijs afgelopen seizoen

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!