Nederland plaatst zich voor het WK Curling Mixed Doubles 2023!

Share This Post

Spannende ontknoping van laatste wedstrijd op WK Kwalificatietoernooi

Op het WK kwalificatie toernooi in Dumfries (Schotland) heeft Nederland in de beslissende wedstrijd gewonnen van Nieuw-Zeeland. Het team, bestaande uit Lisenka Bomas en Wouter Gösgens, ging met een voorsprong van 2 punten het laatste end in maar de Nieuw-Zeelanders kwamen langszij en daarom was er nog een zeer spannend extra end nodig. Met een goede beslissende laatste steen wist Nederland de partij alsnog naar zich toe te trekken. Met de winst werd een ticket afgedwongen voor Nederland bij het Wereldkampioenschap Mixed Doubles.

Bomas: “We gingen heel open de week in, waarbij er van alle kanten een grote wil was om te vechten voor wat wij waard waren. Het is vervolgens fantastisch om curling in het algemeen in Nederland naar een professioneler niveau te brengen.”

Gösgens: “De afgelopen week was een grote leerervaring waarin we groeiden in het toernooi. Om het af te sluiten met een ticket voor Nederland is een mooie beloning na al het harde werk.”

Mixed Doubles is een relatief nieuwe en sterk groeiende discipline binnen het curling waar er met 1 man en 1 vrouw wordt gespeeld. Mixed Doubles zal ook onderdeel zijn van de Olympische Winterspelen 2026 in Italië.

Nederland zal nu deelnemen aan het WK Mixed Doubles 2023 dat zal plaatsvinden van 22 t/m 29 april in Gangneug, Zuid-Korea. Op dit WK zullen er 20 landen strijden om de wereldtitel.

More To Explore

Uncategorized

Clubloterij, maak kans op mooie prijzen!

De Nederlandse Curling Bond neemt deel aan de Clubloterij, een nieuw initiatief van NOC*NSF omde Nederlandse breedtesport een financiële boost te geven. Wij grijpen deze

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!