EK Curling 2022 in Östersund 18-26 november

Share This Post

Lees hier een vooruitblik op het EK Curling en de uitslagen van de Nederlandse heren

De Europese kampioenschappen curling beginnen vrijdag 18 november in het Zweedse Östersund. De Europese kampioenschappen voor damesteams en voor herenteams in zowel de A-divisie als de B-divisie worden in dezelfde week gespeeld. Nederland wordt vertegenwoordigd door team Gösgens en zal spelen in de B-divisie. Het team bestaat uit:

4 Wouter Gösgens (skip)
3 Jaap van Dorp (vice-skip)
2 Laurens Hoekman
1 Tobias van den Hurk
A Alexander Magan

De Nederlandse Curling Bond wenst hen veel plezier en goede stenen!

Teamfoto in Zoetermeer voorafgaand aan ECCB2022

Op de foto van links naar rechts: Alexander Magan, Tobias van den Hurk, Laurens Hoekman, Jaap van Dorp en Wouter Gösgens.

Nederland in Groep B

Er doen zestien landen mee aan het Europees kampioenschap curling voor heren B-divisie. De Nederlandse heren spelen dit EK curling in groep B met België, Frankrijk, Hongarije, Letland, Oostenrijk, Portugal en Slovenië. Groep A bestaat ook uit 8 landen: Engeland, Estland, Finland, Ierland, Litouwen, Oekraïne, Slowakije en Wales.

Speelschema

Dit is het speelschema voor onze curlingheren.

Zaterdag 19 november 9u Oostenrijk 2 – 9 Nederland

Zaterdag 19 november 19u Letland 7 – 6 Nederland

Zondag 20 november 20u Slovenië 4 – 10 Nederland

Maandag 21 november 12u Nederland 12 – 5 België

Dinsdag 22 november 19u Nederland 7 – 1 Hongarije

Woensdag 23 november 20u Nederland – 2 Portugal

Donderdag 24 november Frankrijk 4 – 11 Nederland.

Na 7 wedstrijden staat Team Gösgens op 6W en 1L.

Vanuit het EK curling B-divisie promoveren de twee hoogst geklasseerde landen naar de A-divisie. Dat EK is in 2023 opnieuw in november. De twee laagst geklasseerde landen zullen degraderen naar de C-divisie. Het EK-C is in april en mei 2023.

De play-offs zijn vrijdag en zaterdag.

Vrijdag 25 november: 13u kwalificatie en degradatiewedstrijden en om 19u halve finales en degradatiewedstrijden.

Zaterdag 26 november zijn de finales om de prijzen in de B-divisie én promotie naar de A-divisie om 9u.

Hoe kan ik het EK Curling volgen?

Ook het EK curling is op vele manieren te volgen.
Volg de Nederlandse Curling Bond op deze website, InstagramFacebook of Twitter.

De hashtag voor het gehele EK is #ECC2022, voor het EK in de B-divisie #ECCB2022.

Verschillende wedstrijden uit de A-divisies voor dames en voor heren worden met commentaar en bewegend camerawerk uitgezonden op Eurosport 1 en in de RecastAppThe Curling Channel of op the Olympic Channel. Het uitzendschema vind je op de website van de Wereld Curling Federatie.

Alle (overige) wedstrijden in de A-divisie worden gestreamd met een vaste camerapositie door World Curling TV. Deze streams zijn te volgen via “The Curling Channel” in de RecastApp. Daarvoor is een gratis account nodig. Per wedstrijd/uitzending betaal je met credits. De wedstrijd/uitzending is daarna onbeperkt terug te kijken. Credits zijn te koop of te verdienen door naar advertenties te kijken. Als je een account aanmaakt ontvang je 100 credits gratis (genoeg voor 1 wedstrijd). Door de link hierboven te gebruiken ontvangen zowel jij als de webmaster / verslagschrijver die 100 credits. De RecastApp is inmiddels ook als app beschikbaar voor Android.

Het volledige speelschema, uitslagen, live-scores en stand per groep in de B-divisie vind je op de website van de Wereld Curling Federatie.

Live scores, statistieken, draw shot challenge en standen per groep in de A- en B-divisie vind je op de website van Curlit.com.

De einduitslag per wedstrijd en stand in groep B staat ook op NOS teletekst pagina 878. Op pagina’s 876 en 877 staan de uitslagen van de A-divisie heren respectievelijk dames.

Deze sites zijn sneller dan uw webmaster.

More To Explore

Uncategorized

Clubloterij, maak kans op mooie prijzen!

De Nederlandse Curling Bond neemt deel aan de Clubloterij, een nieuw initiatief van NOC*NSF omde Nederlandse breedtesport een financiële boost te geven. Wij grijpen deze

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!