Uitslag curlingcompetitie Dutch Sunday League

Data van de Dutch Sunday League 2023-2024: 8 oktober, 17 december en 18 februari

Share This Post

De curlingcompetitie voor seizoen 2023-2024 is afgesloten en er was een overduidelijke winnaar: team IGNPBTCAO, want zij wonnen al hun wedstrijden. De strijd om het zilver was spannender, het Friese Frysk & Frij haalde de tweede plaats door meer ends te winnen dan de Zoetermeerse woensdagavond curlers (WACies).

De breedtesportcommissie van de Nederlandse Curling Bond kijkt met tevredenheid terug naar het eerste seizoen van de Dutch Sunday League. We zijn deze wedstrijdenreeks gestart om meer Nederlandse curlers toernooi-ervaring te laten opdoen. Alle Nederlands curlingclubs waren met minimaal één team vertegenwoordigd.  Op de drie toernooidagen hebben alle zeven teams tegen elkaar gespeeld en het beste van hun spel laten zien. Dit leverde soms een spannende strijd op, waarbij regelmatig één steen de doorslag gaf. Het experiment is dus geslaagd en krijgt volgend seizoen een vervolg.

Team IGNPBTCAO, winnaars van Dutch Sunday League seizoen 2023-2024

Uit de enquête onder de deelnemers bleek dat zij het toernooi positief beleefd hebben, de kritiekpunten en aanbevelingen worden meegenomen in de organisatie voor het komende seizoen. Houd de uitnodiging daarvoor in de gaten!

ClubPuntenEnds voorPlaats
IGNPBTCAOCC Tilburg12241
Frysk & FrijCC Friesland8212
WACiesCC Zoetermeer8203
Utrechts KDVCC Utrecht6224
Team OutslidersCC Friesland4175
Mixed UtrechtCC Utrecht4126
Rolling StonesCC Friesland067
Eindstand Dutch Sunday League 2023-2024

Meer foto’s op onze Facebookpagina en Instagramaccount.

Namens de breedtesportcommissie: Cecilia, Corine, Johannes, Magda en Willem.

More To Explore

Breedtesport

Clubloterij, maak kans op mooie prijzen!

De Nederlandse Curling Bond neemt deel aan de Clubloterij, een nieuw initiatief van NOC*NSF omde Nederlandse breedtesport een financiële boost te geven. Wij grijpen deze

Breedtesport

Floris Ros beste allround curler 2023-2024

Floris Ros is dit seizoen de beste allround curler geworden. Daarmee is hij de trotse opvolger van Erik Dijkstra, die deze nieuwe prijs afgelopen seizoen

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!