Nederland wint BeNeLux Curling Championship

Share This Post

Nederland was dit jaar gastheer van het Benelux Curling Championship, ook bekend als Benelux Curling Trophy. Natuurlijk werd het toernooi gespeeld in ons House of Curling in Zoetermeer. Zaterdagochtend druppelden de spelers de gezellig versierde hal binnen.
Na een introductie over het ontstaan en het 80-jarig bestaan van de Benelux werden de volksliederen van de betreffende landen gespeeld. En meegezongen door de deelnemers. Daarna kon het toernooi echt beginnen.

Fanatiek als altijd gingen de teams van start. Nederland deed, met de twee deelnemende teams, goede zaken door de eerste dag alle wedstrijden (8) te winnen. Op dag 2 werd de strijd om de tweede plaats erg spannend en duurde tot de laatste wedstrijd, het laatste end, de laatste steen. Op zondagmiddag was de uitslag, na 16 wedstrijden, bekend.

Nederland wint overtuigend met 39 punten de Benelux wisselbeker. België wordt 2e met 17 punten en Luxemburg eindigt als 3e met 16 punten. De organisatie kreeg van de spelers een compliment voor de
gastvrijheid en de goede zorg van het lunchbuffet en avondeten. En zo was er het hele weekend iets
te vieren met eigenlijk alleen maar winnaars. Volgend jaar is Luxemburg de gastheer en gaan we de
strijd om de wisselbeker.

Verslag door Renata Keijzer en foto’s door Willem van Wieringen

More To Explore

Kom jij ook curlen?

Ontdek curling!